Effective solutions

energiam menu

 

fogymero 1

 

hosziv telj

 

s-energy2

 

AAE3

 

s-energy3

Energiamérleg valós adatokkal

Napjainkban a gazdaságosság egyre nagyobb szerepet kap. Ezért sokan választanak alternatív energiaforrásokat amelyekkel csökkenthetik fűtési vagy hűtési energia költségeiket. Minden gyártó feltünteti a specifikációkban a készülékük hatásfokát, amely sok helyi és időjárási adottságtól is függ.

energiam_hosziv

De vajon mekkora a hatásfoka a hőszivattyúnak, vagy mennyi napenergiát hasznosít a szolár rendszer? A Saia vezérlők segítségével lehetőség van a valós számok és értékek megjelenítésére. Ehhez szükséges néhány hőmérséklet vagy villamos energia mérése. A vezérlő grafikus felületen képes megjeleníteni és összehasonlítani a különböző fogyasztott vagy termelt energiák nagyságát napi, heti vagy havi lebontásban. Az energiamérleg funkcióval ellenőrizhető, hogy pl. egy levegő-víz hőszivattyú a környezeti hőmérséklet függvényében mikor működik megfelelően gazdaságosan, vagy egy napelemes rendszer mekkora részét szolgáltatta az épület által fogyasztott összes villamos energiának.

 

energiam_napelem

Saia-Burgess Energia Menedzsment

A Saia-Burgess kompakt energiamenedzsment rendszere lehetővé teszi a fogyasztók egyedi fogyasztásának nyomon követését. Ez a rendszer egy intelligens energiamérés, adatgyűjtő, amely előre konfigurálva egy „látszólag egyszerű” LCD TFT kijelzőbe integrálva képes egy teljes energiamenedzsment feladatot ellátni.

s-energy1